Podkategorie
Ashwagandha BIO 150 g Wolfberry je další zástupce ajurvédské medicíny. K využití se používá její na prášek umletý kořen. Rostlina patří do čeledi lilkovitých a pěstuje se hojně v suchých oblastech Indie a Nepálu. Co jí činí vzácnou, jsou její detoxikační účinky. Působí jako antidepresivum a zvyšuje odolnost proti fyzickému a psychickému stresu.
Žampion zahradní - sušené houby 20 g Wolfberry. Žampiony jsou v gastronomii jedny z nejčastěji používaných hub. Ať čerstvé nebo sušené, výborně ochucují jídlo. Nejdostupnější jsou dnes žampiony pěstované v pařeništích. Sušením ztrácejí na hmotnosti, kdy 10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub. Sušené houby jsou určené především k tepelné...
Hřib smrkový - sušené houby 20 g Wolfberry. Hřib smrkový je nejčastějším zástupcem pravých hřibů, tzv. praváků. V místní i mezinárodní gastronomii mají hřiby své nezastupitelné místo. Ať čerstvé nebo sušené, výborně ochucují jídlo. Sušením ztrácejí na hmotnosti, kdy 10g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub. Sušené houby jsou určené především...
Suchohřib hnědý - sušené houby 20 g Wolfberry. Hřib hnědý neboli suchohřib hnědý je jedlá a velmi chutná houba. V místní i mezinárodní gastronomii mají hřiby své nezastupitelné místo. Ať čerstvé nebo sušené, výborně ochucují jídlo. Sušením ztrácejí na hmotnosti, kdy 10 g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub. Sušené houby jsou určené...
Hlíva ústřičná - sušené houby 20 g Wolfberry. Nejen že má hlíva ústřičná léčivé účinky, které může využít prakticky kdokoliv, ale také si našla cestu do mnoha výtečných receptů. Při sušení ztrácí čerstvá hlíva na hmotnosti. Usušených 10 g hub vydá za cca 100 - 140 g hub čerstvých. Sušené houby jsou ale určené výhradně k tepelné úpravě.
Pektin 30 g Wolfberry je nenahraditelný želírovací prostředek. Silně želírující pektin se vyrábí z jablečného základu, kde je jeho obsah velmi vysoký. Pektiny hrají významnou roli při zavařování. Nemění totiž chuť použitého ovoce a přitom vytváří skvělou konzistenci. Jsou neocenitelné při výrobě džemů a marmelád, zvláště u ovoce, které není na pektiny...
Agar 30 g Wolfberry je výbornou a velice zdravou alternativou želatiny. Přírodní želatinový přípravek se získává z červených mořských řas. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i za vyšších teplot. Agar je součástí cukrárenských želé. Pomáhá vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, které při krájení dobře drží tvar.
Tapioka perly 500 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na přípravu kaší či dezertů. Tapiokové perly jsou významným zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu.
Tapioka perly 100 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na přípravu kaší či dezertů. Tapiokové perly jsou významným zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu.
Tapioková mouka BIO 400 g Wolfberry. Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Je k dostání ve formě mouky nebo tapiokových perel. Produkty z tapioky mají poměrně dost kalorií, avšak zasytí na delší dobu a v kombinaci s kokosovým mlékem nezatíží trávení. Tapioková mouka je také zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu.
Erythritol 350 g Wolfberry je cukerný alkohol, který se vyskytuje přirozeně v některých druzích ovoce. Erythritol má nulový glykemický index (GI 0). Je tedy vhodný zejména pro diabetiky.
Vitamín C kyselina askorbová 350 g Wolfberry nebo také kyselina L-askorbová, označovaná jako vitamín C, je ve vodě rozpustná organická sloučenina, potřebná k regulaci metabolismu aminokyselin a udržování pevnosti cévních stěn - zejména kapilár. Podporuje vstřebávání železa, stimuluje vývoj kostí, zubů a chrupavek a odstraňuje volné radikály.