40567
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Produkty bez alergenů | Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka |
Jak připravit jitrocelový nálev
Na přípravu jitrocelového nálevu vám postačí jedna polévková lžíce listů na 1/4 litru vody. Jen spaříme a krátce necháme vyluhovat.
Schválená lékařská tvrzení
• Antioxidant
• Normální funkce střevního traktu
• Imunitní systém
• Normální stav kloubů
• Normální trávení
• Normální funkce dýchacího systému
• Vylučování – pročištění
• Metabolismus lipidů – hladina cholesterolu v krvi
Jitrocel je skvělý antioxidant posilující imunitní systém. Zevně se využívá při hojení ran a povrchových zánětech pokožky.
Charakteristika jitrocele
Jitrocel je vytrvalá bylina s krátkým oddenkem. Z růžice přízemních listů vyrůstá několik stvolů, zakončených květy. Klásek je dlouhý až 6 cm. Je rozšířený v Evropě a v Asii; u nás hojně roste na polích, u cest, na lukách, na ladem ležící půdě a v travnatých příkopech. Někdy se také pěstuje.
Venkovští lidé vědí, že jitrocel posiluje slabou imunitu a vždy byl oblíbeným léčivým prostředkem na rány. Rozmačkané čerstvé listy pomáhají při řezných i tržných ranách, při bodnutí vosy nebo při pokousání psem. Říká se: „Když ropuchu kousne pavouk, spěchá k jitroceli. Ten jí pomůže“.
Dávkování
Pijeme šálek 2-3x denně.
Skladování
Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém a suchém místě.
Obsah
50 g