Více informací
Jak konzumovat klíčky bazalky
Naklíčená bazalka se hodí k dochucení zeleninových a těstovinových salátů, pomazánek, polévek a dalších pokrmů. Jejich rozmixováním ve smoothie navýšíte výživovou hodnotu nápoje. Semínka bazalky si také můžete přímo zasadit do truhlíku či na zahrádku pro vypěstování dospělých rostlin.
Charakteristika
Tato vytrvalá rostlina je původem z Indie. Většinou má přímou větvenou lodyhu se vstřícnými listy. Bazalku známe spíše jako chutné a aromatické koření, je ale také na seznamu léčivých rostlin. Pokrmům bohatým na bazalkové silice navíc dříve přisuzovali afrodiziakální účinek.
Návod na klíčení
• Semínka zalijeme vodou a necháme odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
• Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3-4 dnech.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
• Doporučujeme klíčit na klíčící misce, sítku, ve sklenici, nebo v PET lahvi, nikoliv na vatě.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu
Indie
Obsah
200 g