41896
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Jak používat kvasný 10% ocet
Dávkování: 1 díl octa na 1-4 díly vody. Ocet je vhodný pro studenou i teplou kuchyni. Do zálivek, salátů, omáček nebo ke konzervaci všech druhů zeleniny. Také je nepostradatelným pomocníkem každé ekologické domácnosti. S úspěchem jej použijete jako čisticí prostředek, zejména při odstraňování vodního kamene. Je ideální náhradou téměř všech chemických čistidel. Ocet nám však může pomoci i jinak. Například při ošetření bodnutí hmyzem nebo při popálení sluncem, kdy si zředěným octem potíráme kůži.
Charakteristika
Výroba octa probíhá fermentací (kvašením) ředěného etanolu. Během fermentace pak bakterie rodu Acetobacter zoxidují etylalkohol na kyselinu octovou. Dle vyhlášky ministerstva zemědělství č. 335/1997 Sb. se rozumí kvasným octem okyselující potravina, která je vyrobená výhradně biologickým procesem kysání lihu obohaceného živinami za pomoci octových bakterií. Ve vodném roztoku je kvasný ocet při velmi nízkých koncentracích svou vůní i chutí velmi podobný roztoku kyseliny citronové. Díky tomu jej lze s úspěchem použít v kuchyni do nápojů, nebo jako prostředek proti zápachům.
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie: 120 kJ / 29 kcal; Tuky: 0 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 0,6 g – z toho cukry 0,6 g; Bílkoviny: 0,0 g; Sůl: 0,0 g.
Složení
Ocet kvasný lihový, zbytkový etanol max. 0,9%
Neobsahuje konzervanty ani barviva. Mírný zákal není na závadu.
Skladování
Skladujte v uzavřeném obalu mimo dosah přímého slunečního záření na chladném a tmavém místě.
Země původu
Česká republika
Objem
10 l