Více informací
Pikantní švýcarská hořká čokoláda s malými kousky kandovaného zázvoru s minimálně 55 % podílem kakaa je slazená sušenou třtinovou šťávou Rapadura a přírodním třtinovým cukrem Cristallino. Čokoláda se skvěle hodí v zimě k šálku čaje a je často vyhledávaná budoucími maminkami, protože zázvor napomáhá odbourat ranní nevolnosti.
Prvotřídní kakao pro výrobu této čokolády je vykupováno od sdružení farmářů Conacado v Dominikánské republice a El Ceibo v Bolívii. Kakaové plody se sklízí ručně, boby se fermentují na místě a poté suší pod tropickým sluncem. Boby se praží až ve Švýcarsku tradičním způsobem. Sušená třtinová šťáva Rapadura se vyrábí v Planeta Verde v Brazílii. Třtinová šťáva se šetrně zahušťuje pomalým odpařováním bez odstranění melasy. Rapadura obsahuje přes 1,5 % minerálních látek a dodává čokoládě karamelový podtón.
Všechny složky, které jsou použité při výrobě tohoto produktu, pěstují rodinné firmy, které jsou zapojené do FAIR TRADE projektu HAND IN HAND. FAIR TRADE znamená spravedlivý obchod a garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 2192 kJ / 526 kcal; Tuky: 32 g – z toho nasycené mastné kyseliny 19 g; Sacharidy: 53 g – z toho cukry 51 g; Bílkoviny: 4 g; Sůl: 0.05 g; Vláknina: 6 g;
BIO výrobek pod kontrolou: CH-BIO-004
Složení
sušená třtinová šťáva Rapadura, přírodní třtinový cukr, kakaová hmota, kandovaný zázvor 15 % (zázvor, přírodní třtinový cukr), kakaové máslo, Bourbon vanilka. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 55 % v čokoládě.
Alergeny
Může obsahovat stopy skořápkových plodů, sóji a mléka.
Země původu
Švýcarsko
Obsah
80 g