Více informací
Extra hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa 70 % v BIO kvalitě firmy Rapunzel je vyráběna tradičním postupem dlouhého konšování ve Švýcarsku. Pro její výrobu bylo použito kakao z Bolívie a sušená třtinová šťáva Rapadura, která dodává čokoládě lehce karamelovou chuť a minerální látky, přítomné ve třtinové melase.
Všechny složky kromě vanilky, které jsou použité při výrobě tohoto produktu, pěstují rodinné firmy, které jsou zapojené do FAIR TRADE projektu HAND IN HAND. FAIR TRADE znamená spravedlivý obchod a garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 2351 kJ / 567 kcal; Tuky: 42 g – z toho nasycené mastné kyseliny 25 g; Sacharidy: 34 g – z toho cukry 29 g; Bílkoviny: 7 g; Sůl: 0.025 g; Vláknina: 11 g
BIO výrobek pod kontrolou: CH-BIO-004
Složení
kakaová hmota, sušená třtinová šťáva Rapadura, kakaové máslo, kakaový prášek, Bourbon vanilka. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 70 %.
Alergeny
Může obsahovat stopy skořápkových plodů, sóji a mléka.
Země původu
Švýcarsko
Obsah
80 g