Více informací
Po sběru se kokosové ořechy oloupou a kopra zevnitř se na jemno strouhá. Vznikne jemná drť, která se následně zahřeje na maximálně 42°C proto, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty se pak metodou lisováním za studena získává kokosový olej prvotřídní kvality.
Typickou vlastností pro panenský kokosový olej je to, že do teploty okolo 25°C se jedná o bílou, v závislosti na teplotě více či méně pevnou hmotu. Po překročení této teploty olej přechází do tekutého stavu.
Wolfberry panenský kokosový olej má jemnou chuť i vůni specifickou pro kokos. Jeho unikátnost spočívá v tom, že přestože obsahuje téměř 86% nasycených mastných kyselin, tyto se v těle zpracovávají přímo na energii a nikoliv do tukových zásob.
Některé z příkladů použití kokosového oleje:
• Je tepelně stabilní až do 200° C, takže se výborně hodí na smažení, při výrobě cukroví, při přípravě teplých pokrmů v orientálních kuchyních.
• Skvěle chutná jednoduše namazaný na pečivu.
• Výborně se dá použít jako náhrada běžného krému nebo tělového mléka. Nezanechává mastný film a krásně se vstřebává do pokožky.
• Perfektně poslouží jako vlasový zábal, protože může působit proti lámavosti vlasů.
• Díky příjemné vůni a snadnému vstřebávání se hodí se jako ideální masážní prostředek. Vaši pokožku zanechá neuvěřitelně hladkou a pružnou.
• Výborně se hodí i jako balzám po holení na přecitlivělou pleť a dokáže zklidnit pleť po opalování.
• Domácím miláčkům umí pomoci s posílením imunity a zlepší kvalitu jejich srsti.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 898 kcal / 3753 kJ; Sacharidy: 0,0 g; Bílkoviny: 0,2 g; Tuky: 99,8 g
Obsah mastných kyselin ve 100g
Kyselina kapronová: 0.78 g; Kyselina kaprylová: 9.58 g; Kyselina kaprinová: 6.19 g; Kyselina laurová: 48.21 g; Kyselina myristová: 18.76 g; Kyselina palmitová: 7.85 g; Kyselina stearová: 2.52 g; Kyselina olejová: 6.04 g; Kyselina linolová: 1.58 g; Nasycené tuky: 92.10 g; Mono-nenasycené tuky: 6.04 g; Poly-nenasycené tuky: 1.58 g
Země původu
Filipíny/Vietnam
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah
5 l