Více informací
Psyllium nejvyšší jakosti pochází z oblasti Pujaba v Indii. Má schopnost nabobtnat a zvětšit svůj objem až čtyřiceti násobně, takže již velmi malé množství zaplní žaludek a vyvolá pocit sytosti. “Gelová hmota“, která vzniká tím, že psyllium pohlcuje nadbytečné tekutiny, navíc působí jako píst, takže spolehlivě odstraní v podobě stolice škodlivé zplodiny, které se vyskytují v žaludku a ve střevech při zpracování potravin.
Vláknina psyllium je velmi šetrná a nedráždí stěny žaludku a střev, takže se doporučuje lidem, kteří z důvodu citlivosti trávicího systému nemohou užívat vlákniny z otrub, celozrnných obilovin, nebo sušeného ovoce. Látky, které vznikají spojením tekutin z trávicího traktu a psyllia mají podobný efekt jako lněné semeno a mohou navíc působit regeneračně na celý trávící systém.
Psyllium neobsahuje lepek, navíc není návykové, takže je vhodné k dlouhodobému užívání místo běžných projímadel, které mají vedlejší účinky.
Doporučení:
1 až 2 čajové lžičky vlákniny se rozmíchají ve vlažné vodě, čaji, šťávě, nebo jiné tekutině a nechají se 5 minut bobtnat. Poté se konzumuje a to ráno, nebo večer před jídlem. Psyllium je možné přidat také do jogurtů, ovocných koktejlů, nebo na pečivo. Maximální denní dávka je 5 gramů.
Psyllium používejte vždy s dostatkem vody, protože bez ní může paradoxně způsobit nadýmání nebo zácpu!
Pokud si budete psyllium přidávat do nápojů, nebo potravin, neustále mějte na paměti, že denní příjem tekutin musí být kromě toho alespoň 2 litry. Nezapomeňte, 8 sklenic vody každý den!
V případě průjmů pomáhají 1 až 3 čajové lžičky psyllia k zahuštění a zvětšení střevního obsahu. Ujistěte se, že s vlákninou pijete i dostatečné množství tekutin!
Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 195 kJ / 46 kcal; Tuky: 0.8 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 7.8 g – z toho cukry 1.14 g; Bílkoviny: 2.8 g;Sůl: 0.9 g; Vláknina: 84.1 g;
Země původu
Indie, oblast Pujaba
Obsah
75 g