49935
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Produkty bez alergenů | Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů |
Jak připravovat BIO zelenou kávu
Mletá zelená káva se jednoduše v šálku nebo french pressu zalije horkou vodou. Vznikne tak nápoj, který svojí chutí spíše připomíná čaj. Nepřidávejte mléko. To snižuje účinek kyseliny chlorogenové. Vzhledem k obsahu kofeinu se nedoporučuje užívání zelené kávy těhotným a kojícím ženám, dětem do 16 let, osobám s vážnějšími srdečními či cévními chorobami, s vysokým krevním tlakem nebo pacientům s diabetem.
Charakteristika
Látky, které jsou u zelené kávy důležité a které se při normálním pražení kávových zrn ničí, se jmenují fenolické sloučeniny. Zajímá nás také přítomnost kyseliny chlorogenové, která pomáhá při štěpení škrobů na cukry a posiluje schopnost vstřebávat cukr ze škrobu. Zelená káva tedy není žádná speciální úprava nebo druh. Jedná se o normální kvalitní BIO zrna kávy, která ovšem neprošla pražením.
Složení
BIO zelená káva (nepražená zrna kvalitní kávy).
Bez barviv, emulgátorů a konzervantů.
Skladování
Skladujte v suchu
Země původu
Peru
Obsah
250 g