Více informací
Jak připravovat a konzumovat BIO čaj yerba maté
Abychom dosáhli vyvážené chuti, vůně a využili všech zdraví prospěšných látek, je třeba dodržet správné dávkování čaje i vody. Hlavně pak její správnou teplotu. Ta se má pohybovat v rozmezí 70-80°C. Nádobu o objemu 100 až 150 ml naplníme ze 3/4 čajem. Lístky zalijeme a louhujeme nejdéle 5 min. Vzhledem k obsahuje kofeinu se pití maté nedoporučuje těhotným a kojícím ženám a dětem.
Charakteristika
Yerba maté je známé především svými výraznými povzbuzujícími účinky. Obsahuje alkaloid kofein, minerální látky (hořčík, draslík, železo, křemík, vápník, fosfor a další.) Také vitamíny A, B, C, E, betakaroten a antioxidanty. Maté podporuje funkci ledvin, zlepšuje látkovou výměnu, normalizuje hladinu cukru v krvi a posiluje imunitní systém.
Složení
100% BIO čaj yerba maté lístky
Bez barviv a konzervantů.
Skladování
Skladujte v suchu a temnu
Země původu
Brazílie
Obsah balení
100g