Více informací
Jak používat BIO cejlonskou skořici mletou WolfberrySkořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Špetka skořicového prášku navoní čokoládové nápoje i kávu. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni.
Charakteristika
První zmínky o skořicovníku pochází již ze staré Číny z období 4000 let před n. l. Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) rostoucích na Srí Lance je považována za nejkvalitnější skořici na světě. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení. Kůra stromu se sloupne a po usušení vytvoří charakteristické tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř. Skořice působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. Používá se jako koření buď v původní, nebo mleté podobě. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1231 kJ/294 kcal;
Tuky: 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g;
Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g;
Vláknina: 53 g,
Bílkoviny: 3,5 g;
Sůl: 0,07 g
SloženíSkořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) mletá BIO 100%
SkladováníSkladujte na suchém a temném místě.
Země původu
Srí Lanka
Obsah
50 g