Více informací
Jak konzumovat zázvorový sirup
Sirup se nejčastěji využívá k výrobě domácích limonád a drinků nebo jako sladidlo horkého čaje. Je ale možné dochutit s ním také nejrůznější dezerty a další pokrmy. Hodí se například i do salátů či k marinování masa.Doporučujeme před použitím protřepat.
Charakteristika
Schválená zdravotní tvrzení
• Působí protizánětlivě
• Metabolismus sacharidů
• Vitalita – energie - únava
• Uvolnění svalstva
• Normální stav kostí a kloubů
• Antiemetický účinek
Tato rostlina se žlutými květy je považována za přírodní antibiotikum a první pomoc při prochladnutí. Zázvor obsahuje celkem 640 různých chemických látek a známý je především díky svým oddenkům.
Zázvor je původem z Asie a jeho největšími vývozci zázvoru jsou Indie, Čína a Indonésie. Pěstuje se především v jihovýchodní Asii, západní Africe a karibské oblasti.
Dávkování
Pro výrobu studeného nápoje doporučujeme ředit vodou v poměru 1:10.
Skladování
Skladujte v suchu a temnu.
Složení
Zázvorová šťáva 35%, cukr 63%, kyselina citrónová 2%
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1289 kJ/ 308 kcal; Tuky: 0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 77 g; z toho cukry: 69 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0 g;
Země původu
Česká republika
Obsah
250 ml