Hořčičný olej 250 ml Wolfberry Zobrazit větší

Hořčičný olej 250 ml Wolfberry

49990

Nový produkt

Hořčičný olej 250 ml Wolfberry obsahuje velké množství látek prospěšných lidskému zdraví. Je užitečný pro náš organismus vyváženým poměrem omega 3 a omega 6 mastných kyselin. Kromě nich obsahuje karoten, vitamíny E, PP, B6, D, K, P a další. Používá se k přípravě jídel, ale poslouží také jako vnější prostředek k mazání pokožky, masážím a dalším procedurám.

Více informací

66,00 Kč s DPH

Parametry

Produkty bez alergenů Bez vajec, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina)

Více informací

Jak používat RAW hořčičný olej
Můžete ho využívat ve studené kuchyni k výrobě salátů s čerstvou zeleninou a bylinkami. V některých případech má olej jemně štiplavou chuť. Saláty však nejen dochutí, ale pomůže je uchovat déle čerstvé. Když přidáte hořčičný olej do těsta před pečením, výsledný produkt bude nadýchanější. Nedoporučujeme však použít olej k fritování. Nadměrně vysoké teploty by mohly snížit účinky omega 3 mastných kyselin.

Hořčičný olej je také velmi lehký a snadno se vstřebává. Jeho prokrvujících a prohřívacích účinků se proto využívá především při masážích. Pomáhá uvolnit zatuhlé a namožené svaly, ulevuje bolestivým kloubům a působí blahodárně i při revmatismu.

Charakteristika
Hořčici znali lidé už 2 000 let před naším letopočtem a věděli o jejích chuťových a léčebných účincích. 100% panenský olej lisovaný za studena bez přídavných barviv a konzervačních látek se vyrábí lisováním hořčičných semínek. Získaný olej má antibakteriální účinky a může se pochlubit velkým množství živin a stopových prvků. Je světle žluté barvy s ostrou charakteristickou vůni hořčice. Pro naše tělo je hořčičný olej hotovým balzámem. Je totiž bohatý na biologicky aktivní látky, enzymy, oleje, sliz, minerály mangan, selen, hořčík, vápník, železo, fosfor, zinek, draslík a vitaminy E, B1, B2, B3 (PP), B4, B6, B9, K, P, A, D.

Nutriční hodnoty RAW hořčičného oleje ve 100g:
Energetická hodnota: 3700 kJ/0 kcal; Tuky: 100 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 5 g; Sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0 mg

Složení
Panenský hořčičný olej lisovaný za studena (RAW). Neobsahuje konzervanty ani barviva. Mírný zákal je jeho přirozenou součástí a není na závadu.

Skladování
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C. Po otevření uložte do lednice a spotřebujte do 3 měsíců. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Země původu
Česká republika

Obsah
250 ml