Více informací
Charakteristika
Olivový olej patří k pilířům středomořské kuchyně, o níž je obecně známo, že je zdravá a má příznivý vliv na organismus z hlediska kardiovaskulárních onemocnění. Zdravotní účinky olivového oleje spočívají především v tom, že složení jeho mastných kyselin ovlivňuje poměr mezi “špatným“ a “dobrým“ cholesterolem. Kromě toho má olivový olej díky obsaženým látkám i vysoké antioxidační schopnosti.
Je dobrým zdrojem mononenasycených tuků, protože obsahuje průměrně 70 % kyseliny olejové a jen kolem 10 % polynenasycené kyseliny linolové, takže přispívá k lepšímu poměru omega 3 a omega 6 mastných kyselin ve stravě. Kromě toho v olivovém oleji najdete i skvalen, fytosteroly, vitamin E, nebo řadu prospěšných polyfenolů včetně flavonoidů.
Panenský olivový olej je ale například i zdrojem melatoninu, o kterém se dříve myslelo, že je vytvářen jen v mozku živočichů. Melatonin je dokonalý lapač volných radikálů, takže je to účinný antioxidant.
Wolfberry panenský olivový olej je lisovaný za studena při teplotách nižších než 27°C. Tím je v něm je zachován obzvlášť vysoký podíl přírodních antioxidantů, které jsou přítomny v olivách. Olej je dovážený z Itálie, má plnou chuť a je v BIO a RAW kvalitě.
Použití
Vhodný do teplé i studené kuchyně, do salátů, zálivek, na nakládání a marinování masa a sýrů.
Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 3700 kJ / 900 kcal; Tuky: 100 g – z toho nasycené mastné kyseliny 16.4 g; mononenasycené 73.5 g; polynenasycené 10.1 g; Sacharidy: 0 g – z toho cukry 0 g; Bílkoviny: 0 g; Vláknina 0 g; Vitamín E:15.6 g
Země původu
Itálie
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah
5000 ml