49176
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Země původu | Česká republika |
Produkty bez alergenů | Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji |
Jak používat Pektin
Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu.
Charakteristika
Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1104 kJ / 264 kcal; Tuky: 0,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; Sacharidy: 35 g; z toho cukry: 20 g; Vláknina: 58 g; Bílkoviny: 0,05 g; Sůl: 0,04 g.
Složení
Amidovaný jablečný pektin 100%.
Alergeny nejsou přítomny.
Skladování
Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.
Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.
Země původu
Česká republika
Obsah
30 g