40600
Nový produkt
Tento produkt již není na skladě
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Země původu | Holandsko |
Cílová skupina | VEGAN, BIO |
Produkty bez alergenů | Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vajec |
Jak konzumovat pšeničné otruby
Otruby je vhodné přidávat do jogurtu, smoothie nebo snídaňové kaše a uplatnit je lze v malých dávkách jako doplněk při vaření polévek či jiných pokrmů. Je možné přimíchat je také do těsta při pečení domácího chleba a navýšit tak jeho nutriční hodnotu.
Charakteristika pšeničných otrub
Pšeničné otruby jsou drcené slupky pšeničných zrn, které vznikají jako druhotný produkt při zpracování pšenice. Kromě vzácného množství vlákniny mají také vysoký obsah bílkovin a jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek.
Z důvodu vysokého obsahu vlákniny se otruby vždy využívali proti zácpě. V takovém případě se doporučuje užívat 20 až 30 g otrub denně po dobu jednoho týdne. Pokud jíte otruby samostatně, je zároveň důležité dbát na to, aby jejich denní dávka nepřekročila 30 g.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie: 1320 kJ/317 kcal, tuky: 4,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g, sacharidy: 18,0 g, z toho cukry: 0,5 g, vláknina: 42,5 g, bílkoviny: 16,6 g, sůl: 0,02 g
Složení
Otruby pšeničné BIO 100%
Doporučená denní dávka
Denně se dopočučuje denně konzumovat 30g pšeničných otrub, což jsou cca 2 polévkové lžíce.
Skladování
Skladujte v suchu a temnu
Alergeny
Lepek
Země původu
Holandsko
Obsah
250 g