Více informací
Při produkci Wolfberry sušených rajčat jsou vybírány dužnaté a sladké speciálně pěstované odrůdy, které jsou sklízeny těsně před samotným procesem sušení. Sladká rajčátka jsou ručně rozkrojena a poté po dobu několika dní sušena na slunci a krásně teplém tureckém vzduchu na velkých sítech. Tento tradiční proces úpravy zaručuje, že rajčata vydrží dlouhou dobu bez ztráty nutričních hodnot a jejich kvality.
Původně se sušená rajčata začala dělat v Itálii a to z důvodu, že si tamní obyvatelé chtěli uchovat letní úrodu i na zimní měsíce. Toto zpracování se později rozšířilo i do dalších oblastí, takže dnes se se sušenými rajčaty setkáme v podstatě po celém světě. Sušením se z rajčat ztrácí většina vody, ale právě díky tomu získávají výraznou a velmi lahodnou chuť, pro kterou si je zamilovaly kuchyně celého světa.
Wolfberry sušená rajčata pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství v Turecku. Jsou velmi šetrně sušena na slunci a tím je v nich zachována jejich krásně aromatická chuť i vůně a zůstává v nich většina minerálů a vitamínů. Mají nezastupitelné místo ve středomořské kuchyni, kde se přidávají do různých zeleninových a těstovinových salátů, do domácího chleba, ale i na pizzu. Můžete je i přímo konzumovat, případně přidávat do pomazánek nebo na obložené chlebíčky.
Vitamíny a minerály ve 100g sušených rajčat
Vápník: 110 mg; Železo: 9.09 mg; Hořčík: 194 mg; Fosfor: 356 mg; Draslík: 3427 mg; Sodík: 247 mg; Zinek: 1.99 mg; Vitamin C: 39.2 mg; Thiamin: 0.528 mg; Riboflavin: 0.489 mg; Niacin: 9.050 mg; Vitamin B6: 0.332 mg; Kyselina listová: 68 ug; Vitamin A (RAE): 44 ug; Vitamin A (IU): 874 IU; Vitamin E (alfa-tokoferol): 0.01 mg; Vitamin K (fylochinon): 43 ug
Nutriční hodnoty ve 100g sušených rajčat
Energie: 1304 kJ / 312 kcal; Sacharidy: 51 g – z toho cukry 37.6 g; Bílkoviny: 14.1 g; Tuky: 3 g – z toho nasycené 0.4 g; Vláknina: 12.3 g; Sůl: 7 g; Vlhkost: 14-18 %
Složení
sušená rajčata: 92 – 94 %, sůl: 6 - 8 %
Země původu
Turecko
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah
100 g