Více informací
Avokádový olej se získává z dužniny plodů avokáda a má jedinečnou, lehce oříškovou chuť, konzistenci medu a zelenou barvu. Přepaluje se při velmi vysokých teplotách, takže je ideální na smažení, grilování a pečení. Jeho chuť nepřebíjí další ingredience v pokrmu, díky čemu je vynikající do salátových dresinků, restované zelenině nebo ke světlým druhům masa. Výborně se snoubí s chilli, rozmarýnem, citronovou šťávou nebo bazalkou.
Náš avokádový olej obsahuje 57,3 % omega-9 mastné kyseliny olejové, 10,2 % omega-6 mastné kyseliny linolové a 0,3 % omega-3 mastné kyseliny linoleové. Mimo toho je v něm ve 100 g i 363,5 mg sterolů a 12 mg tokoferolu. Plody avokáda jsou pěstované na kontrolovaném zemědělství v BIO kvalitě a olej z nich je vyráběný metodou lisování za studena.
Avokádový olej nevyvolává alergie, takže je vhodný pro všechny typy pleti. Díky svému složení bývá označován jako olej mládí, protože perfektně regeneruje a vyživuje povadlou a ochablou pleť na obličeji, hlavně v oblasti kolem očí. Při pravidelném používání avokádového oleje namísto denního nebo nočního krému se elasticita pokožky obnovuje a pleť se stává svěží, rozjasněná a neuvěřitelně vitální. Avokádový olej se také používá jako ochrana vlasů a pokožky celého těla před slunečními paprsky.
Avokádový olej je jedinečný prostředek na vlasy. Citlivou a suchou vlasovou pokožku zklidní, pomáhá zacelit vlasy a roztřepené konečky a celkově působí příznivě na suché vlasy. Vynikající je maska ze tří polévkových lžiček avokádového oleje dobře smíchaného s 1 hrnku majonézy, ke směsi se může přidat i pár kapek esenciálního oleje. Takto vyrobenou masku naneste na celé vlasy, které následně zabalte do ručníku, nechejte 20 minut působit a pak umyjte šampónem.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 3701 kJ / 884kcal; Tuky: 95.7 g – z toho nasycené 11.6 g, Sacharidy: 0 g – z toho cukry 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0 g; Vláknina: 0 g
Skladování: Na tmavém místě do 22°C. Po otevření spotřebujte nejpozději do 3 měsíců
Země původu
Španělsko
Obsah
100ml