Kamut BIO Wolfberry 500 g

40511

Nový produkt

Kamut BIO Wolfberry 500 g je starodávným druhem pšenice nasládlé chuti. Tato obilnina zlatavé barvy je skvělou alternativou při výrobě pečiva, salátů či rizota. Zrna kamutu vynikají dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin v porovnání s klasickou pšenicí.

Více informací

Tento produkt již není na skladě

88,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Kanada
Cílová skupina BIO, VEGAN
Produkty bez alergenů Bez vajec, Bez sezamu, Bez mléka, Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji

Více informací

Zrna se využívají podobně jako jiné obilí. Umletá na mouku se hodí na výrobu pečiva a uvařená do měkka je lze připravit na způsob rizota, přidat do salátu nebo rozmixovat na pomazánku.

Kamut obsahuje 19,6 g bílkovin na 100 g obiloviny a je zdrojem vlákniny, aminokyselin, vitamínů a minerálů. To ocení nejen sportovci a vegetariáni - lehce stravitelná obilovina nepůsobí potíže ani některým alergikům na lepek. Neplatí to však pro celiaky!

Podle vědců kamut přežil staletí jako napůl zapomenutá obilovina pěstovaná drobnými egyptskými zemědělci. Vyrůstá pouze v podmínkách ekologického zemědělství a jen v některých oblastech, napřílad na severu Ameriky. Evropská půda a klimatické podmínky mu nevyhovují.

Kvalita této plodiny dnes podléhá přísným kontrolám a musí splňovat dané specifikace, aby mohla být prodávána jako kamut obilí. Zemědělci pěčlivě dohlíží na to, aby během pěstování nedošlo ke kontaminaci moderních odrůd pšenice.

Nutriční hodnoty na 100g: Energie: 1625 kJ / 384 kcal; Tuky: 2,6 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g; Sacharidy: 68,2 g – z toho cukry 2,4 g;Vláknina: 4,5 g; Bílkoviny: 19,6 g; Sůl: 0,04 g;

Alergeny: Lepek

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Země původu
Kanada

Obsah
250 g