Více informací
Jak konzumovat BIO řeřichu
Možností, jak využít v kuchyni klíčky a výhonky, je nepřeberně množství. Naklíčená řeřicha se v syrovém stavu hodí do pomazánek a dipů nebo jako lehce pikantní příloha. Vyhněte se však tepelné úpravě, měla by hořkou chuť.
Semínka BIO řeřichy si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Charakteristika
Výhonky jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. V západní fytoterapii se údajně užívá při zánětech močových cest nebo ledvinových kamenech a v Indii ji považují za pánské afrodisiakum na zvýšení potence.
Návod na klíčení
• Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
• Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Alergeny
Bez alergenů
Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu
Itálie
Obsah
200 g