Více informací
Jak konzumovat BIO červené zelí
Syrové klíčky jsou vždy výživnější, na troše oleje je ale můžete také krátce orestovat a namixovat třeba s vařenou rýží nebo nudlemi. Klíčky červeného zelí se hodí téměř do každého slaného pokrmu.
Semínka BIO červeného zelí si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Charakteristika
Traduje se, že kapitán Cook na svých plavbách posádce nechával servírovat právě naklíčené červené zelí. Obsahuje totiž řadu vitamínů a minerálů. Klíčky zelí obsahují hodně vlákniny, která zlepšuje trávení a pročišťuje střeva.
Návod na klíčení
• Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
• Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Alergeny
Bez alergenů
Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu
Itálie
Obsah
200 g