Více informací
Jak konzumovat BIO brokolici
Klíčky brokolice mají bílý stonek a světle zelené lístečky, což ozvláštní naservírované chlebíčky a jiné pohoštění. Klíčky brokolice jsou navíc nesmírně bohaté na vitamíny, minerály i enzymy a jsou lehce stravitelné.
Semínka BIO brokolice si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Charakteristika
Klíčky obsahují glucoraphanin, což je látka, kterou naše dokonalé tělo přeměňuje na sulforafan. To je velmi silný antioxidant a přirozený stimulátor enzymů. I díky tomu mají klíčky velmi pozitivní vliv na lidský organismus.
Návod na klíčení
• Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
• Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
• Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně).
• První klíčky se objeví po 24 hodinách.
• Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků.
• Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
• Doporučujeme klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají.
• Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Alergeny
Bez alergenů
Skladování
Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu
Itálie
Obsah
200 g