Cizrna Wolfberry BIO semínka na klíčení 200 g

40540

Nový produkt

Cizrna Wolfberry BIO semínka na klíčení 200 g. Bílé klíčky cizrny mají jemně masitou chuť připomínající zralý hrách, proto skvěle dochutí nudle, zeleninové rizoto nebo polévku a zároveň tělu dodá řadu vitamínů, minerálů a lehce stravitelných bílkovin. 

Více informací

Tento produkt již není na skladě

60,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Itálie
Cílová skupina BIO, VEGAN
Produkty bez alergenů Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec

Více informací

Jak konzumovat klíčky a výhonky cizrny
Klíčky a výhonky cizrny se nejčastěji přídávají do příloh, avšak naklíčená cizrna se také používá ve vitariánské kuchyni k výrobě raw hummusu. Cizrna je velmi oblíbená v arabské kuchyni. I známá Chana masala se připravuje také z klíčků cizrny.

Semínka BIO cizrny si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.

Charakteristika
Cizrna je také známá pod názvem římský hrách a často se konzumuje pro vysoký obah proteinu. V jednom lusku této rostliny je až desítka semen a dnes se pěstuje především v Arabských státech a Indii.

Návod na klíčení
•Semínka zalijeme vodou a necháme odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
•Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
•Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
•Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abychom zabránili plísním (2-3x denně).
•První klíčky se objeví po 24 hodinách.
•Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3-4 dnech.
•Před konzumací klíčky opláchněte.

Rady a tipy
•Doporučujeme klíčit na klíčící misce, sítku, ve sklenici, nebo v PET lahvi, nikoliv na vatě.
•Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.

Alergeny
Bez alergenů

Skladovaní
Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.

Země původu
Itálie

Obsah
200 g