Více informací
Jak konzumovat klíčky a výhonky cizrny
Klíčky a výhonky cizrny se nejčastěji přídávají do příloh, avšak naklíčená cizrna se také používá ve vitariánské kuchyni k výrobě raw hummusu. Cizrna je velmi oblíbená v arabské kuchyni. I známá Chana masala se připravuje také z klíčků cizrny.
Semínka BIO cizrny si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Charakteristika
Cizrna je také známá pod názvem římský hrách a často se konzumuje pro vysoký obah proteinu. V jednom lusku této rostliny je až desítka semen a dnes se pěstuje především v Arabských státech a Indii.
Návod na klíčení
•Semínka zalijeme vodou a necháme odstát minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
•Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby.
•Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit.
•Klíčky je potřeba pravidelně proplachovat, abychom zabránili plísním (2-3x denně).
•První klíčky se objeví po 24 hodinách.
•Ke konzumaci jsou vhodné klíčky po 3-4 dnech.
•Před konzumací klíčky opláchněte.
Rady a tipy
•Doporučujeme klíčit na klíčící misce, sítku, ve sklenici, nebo v PET lahvi, nikoliv na vatě.
•Pro delší trvanlivost doporučujeme hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden.
Alergeny
Bez alergenů
Skladovaní
Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu
Itálie
Obsah
200 g