Více informací
Konzumace zázvoru přináší úlevu při nachlazení, ale navíc dodá každému jídlu neuvěřitelný “šmrnc“. Má kořeněné aroma s jedinečným sladkým a osvěžujícím podtónem.
Zázvor je kvůli jeho vlastnostem často používán nejen proti nachlazení, ale napomáhá také normálnímu trávení, normální funkci dýchacího systému, normální hladině cukru v krvi a v neposlední řadě podporuje normální činnost kardiovaskulárního systému.
Zázvor podporuje přirozenou obranyschopnost a vyvolává pocit duševní pohody a relaxace. Dodává vitalitu, energii a zahání pocit únavy. Osvědčil se i jako vhodný prostředek proti nevolnostem v raných stádiích gravidity, nebo při nevolnost při cestování a při mořské nemoci.
Kandovaný zázvor je výborný například do perníku, sušenek, ale i do džemů a kompotů. Hodí se také jako vynikající doplněk do čaje, nebo kávy. Při chladných podzimních a zimních večerech vás takový nápoj s kandovaným zázvorem rychle a příjemně zahřeje. Pokud máte rádi pikantní charakter zázvoru, tak ho můžete jíst jako bonbóny, protože krásně a na dlouhou dobu osvěží váš dech.
Zázvor má protizánětlivé účinky a posiluje imunitu, takže se výborně se hodí především v chřipkovém období. Zmírňuje nevolnost, usnadňuje trávení a podporuje chuť k jídlu.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 1275 kJ / 299 kcal; Tuky: 4 g - z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g; Sacharidy: 78 g - z toho cukry 72 g; Vláknina: 1,8 g; Bílkoviny: 0,2 g; Sůl: 0,02 g.
Složení: Zázvor: 30 %; Třtinový cukr: 70 %; So2: < 0,01 %
Země původu
Čína
Obsah
100 g