40225
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Cílová skupina | BIO |
Jak používat BIO olej z vlašských ořechů.
K zachování všech jeho cenných látek se hodí zejména pro studenou kuchyni. Není vhodný pro tepelnou úpravu potravin. Zahřátím totiž ztrácí vitamíny. Olej je možné používat k zeleninovým salátům (rajčata, mrkev), ovoci (jablka, hrušky), ovocným šťávám, dezertům, sýrům (niva, camembert), míchat ho s bílým nebo ovocným jogurtem či s ním dochucovat a zjemňovat pokrmy. Dá se přidávat i do sladkých jídel. Je vhodný jako doplněk stravy i k samostatné konzumaci.
Charakteristika
Ořechový olej je méně známým druhem panenského oleje. Jeho nutriční hodnota jej však řadí mezi vysoce kvalitní zdroje tuků. Přispívá k posílení imunity, podpoře činnosti nervové soustavy, zlepšení paměti a koncentraci. Příznivě působí na krevní oběh a slinivku břišní, chrání před cévními onemocněními, působí proti vzniku aterosklerózy, snižuje hladinu cholesterolu a vyrovnává krevní tlak. Je také bohatý na vitamíny: B, C, E a F. Má vysoký obsah železa, manganu a jódu. Také obsahuje nenasycené mastné kyseliny, zejména omega-3a a omega-6. Je rovněž silný antioxidant. Olej z vlašských ořechů nejen že dobře chutná, ale má též pozitivní účinek na udržování kvality pokožky.
Nutriční hodnoty BIO oleje z vlašských ořechů ve 100g
Energetická hodnota: 3700 kJ/884 kcal; Tuky: 100 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 10 g; Sacharidy: 0 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 0 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0 g
Složení
100% olej z vlašských ořechů BIO lisovaný za studena (RAW). Neobsahuje konzervanty ani barviva. Nefiltrovaný. Mírný zákal je jeho přirozenou součástí a není na závadu.
Alergeny
Skořápkové plody.
Skladování
Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 22°C. Po otevření uložte do lednice a spotřebujte do 3 měsíců. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Zemědělská produkce EU
Obsah
250 ml