40368
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Země původu | Vietnam |
Cílová skupina | VEGAN, BIO |
Produkty bez alergenů | Bez lepku, Bez sezamu, Bez mléka, Bez vajec, Bez siřičitanů, Bez sóji |
Jak používat kešu ořechy
Díky kvalitnímu zpracování jsou kešu ořechy krásně křupavé a lze je konzumovat přímo, ale i jako přísada do moučníků, dezertů a různých sladkých i slaných pokrmů. Kešu oříšky jsou skvělým zdrojem energie.
Charakteristika kešu ořechů
• Výborný zdroj bílkovin
• Zdroj nenasycených mastných kyselin
• Bohaté na minerály (mangan, železo, zinek, měď, hořčík a fosfor)
Kešu oříšky obsahují méně tuků než většina jiných ořechů, navíc asi 82% těchto tuků jsou nenasynecé mastné kyseliny.
Kešu ořechy nelze v obchodech koupit ve skořápkách, protože vnitřek skořápek obsahuje olej kardol, který musí být z oříšků pečlivě odstraněn. Jedná se o poměrně náročnou proceduru, než jsou kešu vhodné ke konzumaci, patří právě tyto ořechy k těm dražším na trhu.
Vitamíny a minerály ve 100g
Vápník: 43 mg; Železo: 5.03 mg; Hořčík: 258 mg; Fosfor: 457 mg; Draslík: 546 mg; Sodík: 15 mg; Zinek: 5.16 mg; Thiamin: 0.312 mg; Riboflavin: 0.187 mg; Niacin: 1.599 mg; Vitamin B6: 0.252 mg; Kyselina listová: 68 µg
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 2440 kJ / 588 kcal; Tuk: 43.9 g; Sacharidy: 30 g; Vláknina: 3.3 g; Bílkoviny: 18 g
Země původu
Vietnam
BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002
Obsah
500 g