46813
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Země původu | Německo |
Na co používat kyselinu citronovou
U potravin
Používá se jako stabilizátor a ochucovadlo při výrobě domácích marmelád a sirupů. Brání růstu bakterií, kvasinek a plísní. V tucích a olejích působí jako antioxidant, kde zabraňuje žluknutí a nežádoucí změně barvy.
Ostatní využití
Kyselina citronová se využívá například k odstraňování skvrn od inkoustu, zelených stop po trávě, skvrn od rzi či fleků od ovoce a zeleniny.
V kuchyni kyselina skvěle poslouží při odvápnění rychlovarných konvic a myček. Při ohřívání tvrdé vody totiž dochází na topných částech elektrospotřebičů k usazování zásaditých vápenatých sloučenin, se kterými si kyselina poradí stejně jako s připáleninami z hrnců z nerezové oceli.
Použitím této látky v koupelně vrátíte lesk obkladům a vodovodním bateriím. Spolu s jedlou sodou si snadno poradí i s ucpaným sifonem.
Při praní provoní i opravdu propocené prádlo. Stačí do pracího prášku přidat jednu čajovou lžičku rozpuštěné kyseliny citronové a prádlo běžným způsobem vyprat.
Rozpusťte kyselinu citronovou ve vodě a získáte spolehlivý a levný čistič oken, který rozpouští špínu, mastnotu i kapky od deště a z vašich oken tak lehce odstraní všechny šmouhy.
Charakteristika kyseliny citronové
Kyselinu citronovou používá lidstvo již od 8. století. Její nespornou výhodou je to, že je cenově dostupná a na rozdíl od octa nezapáchá. Je zdravotně neškodná a šetrně se chová k plastům či gumovému těsnění. Účinně bojuje s vodním kamenem a zabraňuje růstu plísní. V tucích a olejích zabraňuje žluknutí a nežádoucí změny barvy a působí zde jako antioxidant. Kyselina citronová je se nachází v různých druzích ovoce a zeleniny v citrusových plodech, jedná se proto o přírodní konzervační látkou a používá se jako dochucovací prostředek jídel, nealkoholických a alkoholických nápojů. Při pokojové teplotě bílá krystalická látka
Složení
Kyselina citronová E330 (krystalická) 100%
Země původu
Německo
Obsah
2 x 10 g