Mandlová mouka Wolfberry BIO 400 g

40091

Nový produkt

Mandlová mouka Wolfberry BIO 400 g. Jemně mletá mouka z vyloupaných blanšírovaných sladkých mandlí. 100 % mandlová mouka v BIO kvalitě, vhodná pro celiaky.

Více informací

Tento produkt již není na skladě

329,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Španělsko
Cílová skupina VEGAN, BIO
Produkty bez alergenů Bez lepku, Bez sezamu, Bez mléka, Bez vajec, Bez siřičitanů, Bez sóji

Více informací

Mandle jsou nejen dobré, ale i zdravé, protože obsahují velké množství vlákniny. Díky velkému obsahu bílkovin, cukrů a tuků jsou ideálním zdrojem energie. Kromě toho je v nich i hodně vitamínů skupiny B, vitaminu E (tokoferolu) a kyseliny listové. Mandlová mouka je ale také významným zdrojem minerálních látek a to zejména hořčíku, vápníku a draslíku.

Mandlová mouka se výborně hodí hlavně na pečení, při výrobě dortů a cukrářských výrobků, do různých krémů a dezertů, domácího marcipánu, zjemní všechny korpusy a linecká těsta, ale dá se z ní připravit i vynikající mandlové mléko.

Wolfberry mandlová mouka je vyrobena z vyloupaných blanšírovaných sladkých mandlí. Výborně se hodí pro všechny, kteří drží bezlepkovou dietu. Pokud nevíte, co z mandlové mouky udělat, tak vyzkoušejte například vynikající, rychlý a křehký koláč s jablíčky.

Co budete potřebovat
•  160 g mandlové mouky
•  2 kávové lžičky skořice
•  2 polévkové lžíce oleje
•  40 g třtinového cukru
•  1 kávová lžička prášku do pečiva bez fosfátů
•  špetka muškátového oříšku
•  2 polévkové lžíce jablečného džusu
•  1/2 lžičky vanilkového extraktu
•  3 menší jablíčka
Postup
Troubu si předehřejte na 175°C. Mezitím si oloupejte a nakrájejte na malé kostičky jablíčka, která smíchejte v misce s jednou kávovou lžičkou skořice. V jiné misce smíchejte mandlovou mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, muškátový oříšek, olej a džus. Vše dobře promíchejte a dejte si na stranu asi tři lžíce těsta.

Do menší zapékací misky vtlačte pomocí rukou těsto, na které dejte jablíčka. Na jablka udělejte ze zbytku těsta drobenku a vše ještě lehce zatlačte. Koláč pečte asi 40 minut a nechejte úplně vychladnout. Koláč je velmi křehký, takže ho krájejte na menší kousky. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty ve 100g mandlové mouky
Energie:
2407 kJ / 575 kcal; Bílkoviny: 20 g; Tuk: 54 g; Sacharidy: 20 g; Vláknina: 11 g; Voda: max 7 g

Minerály ve 100g mandlové mouky
Vápník:
266 mg; Železo: 4 mg; Draslík: 690 mg; Sodík: 300 mg; Fosfor: 478 mg; Hořčík: 258 mg

Neobsahuje lepek.

Země původu
Španělsko

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Obsah
400 g