40555
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Země původu | Česká republika |
Produkty bez alergenů | Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru |
Jak používat lněnou mouku
Výborně se dá využít jako zahuštění polévek nebo omáček. Lněná mouka vhodná přísada do chleba, těsta nebo jakéhokoliv pečiva. Lněnou mouku můžete přidat rovněž do proteinových nápojů, jogurtů a tvarohu. Mouku doporučujeme při vaření či pečení míchat s jinou.
Charakteristika lněné mouky
• Bohatá na rostlinné bílkoviny
• Obsahuje minimální podíl sacharidů
• Vysoký obsah vlákniny, vitaminů skupiny B a hořčíku
Lněná mouka je bezlepková. Semínka jsou zpracována vysokou teplotou při procesu extrudace. Výrobek je umlet na patřičnou hrubost. Lněná mouka je poté lépe stravitelná.
Lněná mouka nebo přímo lněná semínka jsou často vyhledávany právě lidmi, kteří nepřijímají bílkoviny z živočišných produktů, jako jsou např.: vegetariáni, vegani nebo třeba sportovci, kteří mají zvýšenou spotřebu.
Dávkování lněné mouky
Doporučuje se jedna polévková lžíce lněné mouky denně. Užití většího množství může mít projímavé účinky.
Alergeny
Může obsahovat stopy lepku. Obsah lepku max. 20 mg/kg. Produkt splňuje požadavky pro potravinu "bez lepku" dle Prováděcího nařízení komise (EU) č. 828/2014.
Skladování
Lněnou mouku skladujte v suchu a temnu.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1600 kJ/ 386 kcal; Tuky: 14,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1,8 g; Sacharidy: 7,2 g; z toho cukry: 1,9 g; Vláknina: 38,6 g; Bílkoviny: 37 g; Sůl: 0,01 g
Země původu
Česká republika
Obsah
400g