49090
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Země původu | Německo |
Produkty bez alergenů | Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů) |
Jak konzumovat sušené hřiby smrkové
Hřiby lze v kuchyni používat stejně jako ostatní jedlé houby. Mají všestranné použití pro masové pokrmy, náplně, polévky a omáčky. Před použitím je namočte minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, důkladně propláchněte a vždy povařte cca 10 minut. Sušené hřiby nejsou určené k přímé konzumaci. Čerstvé nemají tak výrazné aroma jako sušené.
Charakteristika
Hřib smrkový (Boletus edulis) je nejčastějším zástupcem pravých hřibů. Je kulinářsky velmi cenný a všestranně využitelný. Roste převážně ve smíšených a listnatých lesích, pod smrky, duby, buky a břízami. Je velmi rozšířený v celé Evropě a na severní polokouli. Hřib smrkový obsahuje prvky, mající vliv na lidské zdraví. Je to především draslík a hořčík, síra a fosfor. Draslík se podílí na správné funkci svalů, hořčík a fosfor jsou důležitou složkou správného vývoje zubů a kostí, síra je antibakteriální činidlo.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1480 kJ/352 kcal; Tuky: 4,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g; Sacharidy: 36 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 24 g; Bílkoviny: 35 g; Sůl: 0,34 g.
Složení
100% hřib smrkový
Skladování
Výrobek uchovávejte na suchém a studeném místě. Po otevření chraňte před vlhkem. Pro delší dobu udržení jedinečného aroma praváků skladujte při teplotě - 18°C.
Země původu
Česká republika
Obsah
20 g