Suchohřib hnědý - sušené houby 20 g Wolfberry

49091

Nový produkt

Suchohřib hnědý - sušené houby 20 g Wolfberry. Hřib hnědý neboli suchohřib hnědý je jedlá a velmi chutná houba. V místní i mezinárodní gastronomii mají hřiby své nezastupitelné místo. Ať čerstvé nebo sušené, výborně ochucují jídlo. Sušením ztrácejí na hmotnosti, kdy 10 g sušených hub vydá za cca 100 - 140 g čerstvých hub. Sušené houby jsou určené především k tepelné úpravě.

Více informací

56,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Německo
Produkty bez alergenů Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec

Více informací

Jak konzumovat sušené hřiby hnědé
Hřiby hnědé se v kuchyni používají stejně jako ostatní jedlé houby. Skvěle chutnají ve smaženicích, se zeleninou, s vejci i pod masem. Poslouží pro přípravu smažených placek, jako ingredience bramboráků, nádivek, guláše, masových směsí, polévek, omáček apod. Před použitím je namočte minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, řádně propláchněte a povařte cca 10 minut. Sušené krájené houby dodají nezaměnitelnou vůni a chuť celé řadě tradičních českých jídel. Nejsou však určené k přímé konzumaci.

Charakteristika
Hřib hnědý (Imleria badia) neboli suchohřib hnědý je jedlá a velmi dobrá houba, která je rozšířená téměř po celé Evropě a části Severní Ameriky. Mezi houbaři je tato houba velmi oblíbená. Má dobrou chuť a příjemnou hřibovou vůni. Suchohřib hnědý jako celá řada suchohřibů společně s některými druhy zeleného čaje patří k významným zdrojům theaninu - psychoaktivního analogu aminokyselin.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1259 kJ/301 kcal; Tuky: 5,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; Sacharidy: 20 g; z toho cukry: 2,8 g; Vláknina: 24 g; Bílkoviny: 31 g; Sůl: 0,13 g.

Složení
100% hřib hnědý

Skladování
Výrobek uchovávejte na suchém a studeném místě. Po otevření chraňte před vlhkem. Pro delší dobu udržení jedinečného aroma skladujte při teplotě - 18°C.

Země původu

Česká republika

Obsah
20 g