Hlíva ústřičná - sušené houby 20 g Wolfberry

49094

Nový produkt

Hlíva ústřičná - sušené houby 20 g Wolfberry. Nejen že má hlíva ústřičná léčivé účinky, které může využít prakticky kdokoliv, ale také si našla cestu do mnoha výtečných receptů. Při sušení ztrácí čerstvá hlíva na hmotnosti. Usušených 10 g hub vydá za cca 100 - 140 g hub čerstvých. Sušené houby jsou ale určené výhradně k tepelné úpravě.

Více informací

35,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Německo
Produkty bez alergenů Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů

Více informací

Jak konzumovat sušenou hlívu ústřičnou
Hlíva ústřičná se v kuchyni používá podobně jako žampióny či ostatní jedlé houby. Je to vynikající surovina pro polévky, omáčky a rizota. Lze ji také použít do smaženice nebo zapékat s různými náplněmi. Veškeré schopnosti si houba zachovává i v sušeném stavu. Sušenou hlívu před použitím namočte na 1 hodinu do vody nebo mléka.

Charakteristika
Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) roste ve velkých trsech na kmenech a pařezech listnatých stromů. Pěstuje se také uměle na substrátu ze slámy, kukuřičných klasů nebo na dřevěných špalcích. Stěží se najdou jiné houby, které by byly pro náš organismus přínosnější. Mimořádně účinnou látkou je lovastatin, který patří do skupiny látek snižujících cholesterol. Hlíva se vyznačuje i vysokým obsahem enzymů, které se podílejí na metabolismu cukrů, tuků a bílkovin. Nejdůležitější látkou je ale beta 1,3 d-glukan.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1719 kJ/411 kcal; Tuky: 3,6 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g; Sacharidy: 54 g; z toho cukry: 9,8 g; Bílkoviny: 29 g; Sůl: 0,4 g.

Složení
100% hlíva ústřičná

Skladování
Výrobek uchovávejte na suchém a studeném místě. Po otevření chraňte před vlhkem.

Země původu

Česká republika

Obsah
20 g