Více informací
Rapunzel passata, neboli drcená rajčata, se vyrábí šetrným zpracováním čerstvých, na sluníčku uzrálých rajčat, která byla vypěstována podle zásad kontrolovaného ekologického zemědělství. Díky tomu, že výrobce passaty používá pouze plody, které vyrostly na jeho vlastní ekofarmě v oblasti Umbrie, tak jsou rajčata rychle zpracována. Odpadá tím jejich transport k další úpravě, takže producent má perfektní kontrolu nad celým procesem výroby.
U nás není používání passaty zatím příliš rozšířeno, což je velká škoda. Passatě nejpodobnější finální produkt je rajský protlak. Na rozdíl od něho se ale při výrobě passata nezahušťuje, takže si zachovává více přirozené chuti a vůně rajčat. Passata se dá použít místo čerstvých rajčátek do různých polévek, omáček a zeleninových pokrmů, protože je perfektně nahradí a navíc ušetří spoustu práce při jejich zdlouhavém zpracování.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 116 kJ / 27 kcal; Tuky: 0.3 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0.3 g, mononenasycené mastné kyseliny 0 g, polynenasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 5 g – z toho cukry 4 g; Bílkoviny: 1.3 g; Sůl: 0.04 g; Vláknina: 1.3 g
BIO výrobek pod kontrolou: IT-BIO-007
Složení
rozdrcená rajčata z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Země původu
Itálie
Obsah
680 g