Ušní kapky lihové pro psy 50ml Topvet Zobrazit větší

Ušní kapky lihové pro psy 50ml Topvet

TP231

Nový produkt

Přípravek je určený k pravidelnému čištění od ušního mazu, prachu a dalších nečistot. Má mírný antiseptický účinek a tlumí rozvoj nežádoucí mikroflóry. Pravidelné používání preventivně brání vzniku zánětu zvukovodu.

Více informací

86,00 Kč s DPH

Více informací

PETS ARE FRIENDS® - Ušní kapky lihové pro psy

jsou veterinárním kosmetickým přípravkem, který je určený k aplikaci do zevního zvukovodu ucha, za účelem pravidelného čištění od ušního mazu, prachu, kožních exkretů a dalších nečistot. Použitím přípravku dosáhnete dokonalého vyčištění zevního zvukovodu s následným ošetřením kůže. Mírný antiseptický účinek v přípravku přítomných rostlinných silic tlumí rozvoj nežádoucí mikroflóry. Pravidelné používání přípravku vhodným způsobem preventivně brání vzniku zánětu zvukovodu.

Návod k použití : Ošetření zvukovodu se může provádět pravidelně v 2 - 3 týdenních intervalech aplikací 2 - 3 kapek přípravku s následným šetrným vytřením zvukovodu vatovým tampónkem.

Upozornění:

  • Nepoužívat vnitřně!
  • Neaplikovat do očí a na sliznice!
  • Jen pro zvířata!
  • Přípravek nesmí být používán jinak než jak je uvedeno v návodu k použití.
  • Chraňte před dětmi a nepoučenými osobami.
  • Přípravek nepoužívejte v blízkosti otevřeného ohně!

(INCI): Alcohol denat., Aqua, Glycerin, Dimethicone, Melaleuca alternifolia

Jak pečovat o uši?
Ucho je velmi citlivý orgán, kde se, při zanedbání pravidelné preventivní péče, mohou rozvinout bolestivé záněty (otitidy). Zvláště kritickými jsou teplé dny a letní období, kdy se zvířata setkávají s vyšší koncentrací rizikových faktorů - vyšší prašnost, poletující části rostlin, koupání v přírodních nádržích, vyšší výskyt sinic a bakteriálních původců onemocnění. Pravidelné čištění uší, alespoň v týdenních intervalech, pomáhá zdravotním problémům účinně předcházet.

Správný postup čištění uší:
Nejprve je třeba z viditelné části zvukovodu odstranit nahromaděný ušní maz a jiné nečistoty. K tomu je vhodné použít Lihové ušní kapky PETS ARE FRIENDS®. Pomocí rozprašovače aplikujte kapky do zvukovodu a na vnitřní plochu ušního boltce. Pomocí vatového tampónku odpovídající velikosti krouživým pohybem odstraňte nečistoty. Vnitřní plochu ušního boltce taktéž otřete a očistěte. Lihové ušní kapky PETS ARE FRIENDS® je možno použít např. i k dezinfekci ranek po klíštěti či drobných oděrek a poranění. Dezinfekční složkou jsou kromě lihu i nejsilnější přírodní antiseptika - TTO a Manuca. Ve druhé fázi čištění je nutno uvést sliznici zvukovodu a kůži ucha do maximálního komfortu, protože účinným čištěním může být mírně podrážděna. Zde se používají Olejové ušní kapky PETS ARE FRIENDS®. Dostatečné množství kapek aplikujte do zvukovodu a promněte. Tampónkem namočeným v olejových kapkách otřete i vnitřní plochu ušního boltce. Pro účinné a šetrné čištění je třeba provést obě fáze, jak čištění lihovými kapkami, tak následné ošetření ucha kapkami olejovými.

První pomoc při objevení příznaků zánětu ucha:
Pokud zvíře začne náhle třepat hlavou, naklání hlavu ke straně, škrábe se na uších, může se jednat o počínající zánět ucha. Jako účinnou a rychlou první pomoc můžete použít Olejové ušní kapky PETS ARE FRIENDS® Dostatečné množství teplých (NIKOLIV HORKÝCH!) olejových kapek aplikujte do zvukovodu a promněte. Tato první pomoc zvířeti krátkodobě uleví od příznaků bolesti, ale V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NENAHRAZUJE ODBORNÉ OŠETŘENÍ VETERINÁRNÍM LÉKAŘEM.