Více informací
Javorový sirup se získává z mízy cukrového javoru, ze které se potom zahříváním nechává odpařit část vody. Nejkvalitnější sirupy pocházejí ze Severní Ameriky, kde jeho výroba patří ke kulturním tradicím. Na výrobu jednoho litru javorového sirupu je zapotřebí čtyřiceti litrů mízy, takže je jeho produkce finančně náročná. Z tohoto důvodu jsou do sirupu často přidávány různé cukry a škroby, čímž se kvalita škrobu rapidně snižuje.
Javorový sirup využijete jako běžné sladidlo při slazení teplých i studených nápojů, při přípravě marinád nebo glazur při pečení všech druhů masa. Vynikající je i ve všech cukrářských výrobcích, na palačinkách, toustech nebo při výrobě banánů v čokoládě, přičemž jeho chuť neuvěřitelně vynikne spolu s vlašskými ořechy. Obecně lze říct, že s javorovým sirupem dodáte šmrnc každému pokrmu.
100 g javorového sirupu obsahuje mimo jiné i 109 mg vápníku, 225 mg draslíku a 1.27 mg riboflavinu. Wolfberry javorový sirup je v BIO kvalitě z kontrolovaného ekologického zemědělství z těch nejčistějších koutů Kanady.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 1126 kJ / 269 kcal; Tuky: 0.1 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 67 g – z toho cukry 61.5 g; Bílkoviny: 0 g; Sůl: 0.1 g; Vláknina: 0.2 g
Alergeny
Bez alergenů
Země původu
Kanada
Obsah balení
540 g / 400 ml