Více informací
Jak používat kandované amalaki
Kandované amalaki můžete konzumovat přímo nebo přidávat do jogurtů, müsli, nápojů, ale i do cukrářských výrobků.
Charakteristika kandovaného amalaki
Wolfberry kandované amalaki je slazeno třtinovým cukrem, který obsahuje tělu prospěšnou melasu. Třtinový cukr je taktéž charakteristický příjemnou, lehce karamelovou chutí.
Ovoce amalaki obsahuje aminokyseliny, bioflavanoidy, flavony, polyfenoly, karotenoidy, tanin, chrom, zinek, měď, vápník, železo, fosfor, karoten nebo vitamíny B1 a B2. Obsaženým taninům, které jsou odvozeny od gallových a ellagových kyselin se připisuje, že právě ony stojí za schopností amalaki posilovat imunitní systém a podporovat normální trávení. Dříve se mylně myslelo, že za těmito vlastnostmi stojí vitamín C, ale ve skutečnosti mohou za příznivé působení plodů amalaki právě daleko stabilnější taniny.
Alternativní názvy
amalaki, amla, aamla, embilika lekářská, indický angrešt, indická srstka, nebeské ovoce, ajurvédský ovocný plod, emblica officinalis, phyllanthus emblica, indian gooseberry, emblic myrobalan
Alergeny
Bez alergenů
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 352 kcal/1473 kJ; Bílkoviny: 0.5g; Tuky: 0.2g; Cukry: 87g; Vitamín C: 57 mg, Železo: 4 mg; Vápník: 22 mg
Země Původu
Indie
Obsah
100 g