Tapioka perly 100 g Wolfberry

49189

Nový produkt

Tapioka perly 100 g Wolfberry. Z kořene keřů manioku se vyrábí tapioka. Nejčastěji ji najdeme ve formě mouky nebo tapiokových perel. Ty jsou vhodné jako zavářka do polévek, na přípravu kaší či dezertů. Tapiokové perly jsou významným zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu.

Více informací

18,00 Kč s DPH

Parametry

Produkty bez alergenů Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka, Bez celeru

Více informací

Jak připravovat pokrmy z tapiokových perel
Tapiokové perly můžete použít jako zahušťovadlo do polévek, připravíte z nich krém do ovocných koláčů nebo výborný přírodní pudink. Receptů na tapiokový puding pak existuje celá řada. Dávejte ale pozor. Po vychladnutí tapiokový pudink ještě zhoustne a proto jej nevařte příliš do tuha. Tapioku můžete také použít i místo rýže. Tak jako luštěniny ji před vařením namočte.

Charakteristika
Stejně jako Evropané používají při vaření bramborový případně kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce. Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím. Nepatří k obilovinám ani luštěninám a neobsahuje tedy lepek nebo jiné alergeny. Je však nevhodná pro nízkosacharidovou dietu - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory. Je vyhledávaná při bezlepkové, bezlaktózové, paleo nebo nízkocholesterolové dietě.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: 1485 kJ / 350 kcal; Tuky: 0,5 g - z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 86 g; z toho cukry: 0,5 g; Vláknina: 0,9 g; Bílkoviny: 0,5 g; Sůl: 0,1 g.

Složení
100% škrob z hlíz keře manioku
velikost perliček S 2-4 mm

Alergeny nejsou přítomny.

Skladování
Skladujte v suchu

Země původu

Thajsko

Obsah
100 g