49995
Nový produkt
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Jak používat BIO pepř bílý celý
Zrna pepře bílého jsou tvrdá a proto je dobré je před použitím rozemlít. Své místo má pepř bílý ve světlých omáčkách a všude tam, kde by černý pepř pokazil vizuální stránku pokrmu. Přidávejte jej až ke konci vaření. Pepř bílý se dá použít do smetanových polévek, pomazánek, salátů, na ryby i do tvarohových a vajíčkových pokrmů. Také k dochucení pokrmů, často i sladkých. Najdeme jej i v některých čajových směsích. Kvůli jeho ostrosti by se však měl dávkovat s obezřetností. Pikantní chuť pepře s lehce nasládlým aroma dokáže povznést takřka každé jídlo. Pro zajímavost se pepř velice dlouho přidával i do perníků.
Charakteristika
Pepř černý, bílý i zelený pocházejí ze stejné rostliny Pepřovníku černého (Piper nigrum). Jsou to plody v různém stupni zralosti. Všechny tyto pepře mají podobnou peprnou chuť. Bílý pepř je jemnější, chuťově velice výrazný. Působí blahodárně na zažívání organismu. Dodává pokrmům jemnou, lehce ostrou a kořeněnou chuť. Tento druh tropického koření je jeden z nejznámějších a také nejrozšířenějších. Chuťově výrazný bílý pepř se pěstuje v tropických a subtropických oblastech. Získává se ze zralých, sušených a vyloupaných bobulí stále zeleného pepřovníku. Chuť a vůně jsou daleko jemnější, lahodnější a aromatičtější než u pepře černého. Pepř má vedle chuťových vlastností také léčivé účinky. Pomáhá při nachlazení a má výrazné antibakteriální vlastnosti.
Složení
Pepř bílý celý BIO 100%
Skladování
Skladujte ve vzduchotěsné, dobře uzavřené nádobě na suchém a temném místě bez přístupu slunečního svitu. Pečlivě uzavírejte. Není určeno dětem do 3 let. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.
Země původu
Srí Lanka
Obsah
50 g