Více informací
Vlákninu dělíme na rozpustnou a nerozpustnou. Tato jablečná vláknina je rozpustné formy - váže vodu, bobtná a tím zpomaluje průchod potravy žaludkem. Navozuje tedy pocit sytosti a má blahodárné účinky na střevní mikroflóru.
Konzumovat ji můžeme v různých kaších, smoothie či jogurtech nebo také samostatně - 1 lžíci ráno na lačno. Nejedná se však o náhradu pestré stravy.
Vyrábí se z jablečných slupek, které se suší a melou na jemný prášek. Proto je důležité, aby vláknina pocházela z ekologického zemědělství a kvalitních, chemicky neošetřených jablek.
Podle lidového léčitelství je jablečná vláknina vhodná při zácpě, nepravidelné stolici nebo při pocitu nafouklého břicha.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1052 kJ/ 257 kcal; Tuky: 2,0 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g; Sacharidy: 24,0 g; z toho cukry: 0,0 g; Vláknina: 60,0 g; Bílkoviny: 6,0 g; Sůl: 0,01 g
Složení
Jablečná vláknina 100 %
Skladování
Skladujte v suchu a temnu
Země původu
Česká republika
Obsah
250 g