Více informací
Kousky ovoce jsou nejdříve prudce zmrazeny. Poté se ovoce umístí do sušárny. Z konzistence ledu přechází voda přímo do fáze vodní páry a sušené ovoce si díky tomu v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, ale i potřebné vitamíny a minerály, které se při jiné metodě sušení ztrácí.
Višně obsahují vitamín C, jsou ale především zdrojem minerálních a stopových látek jako je draslík, jód, železo hořčík, vápník, fosfor nebo zinek. Konzumace višní se proto doporučuje jako doplněk při osteoporóze, poruchách krvetvorby nebo nemocech štítné žlázy.
V lidovém léčitelství je často zmiňován jejich mírně projímavý a pročišťující účinek. Věří, že višně na sebe umí vázat škodlivé látky, které se tak mohou z těla vyloučit. Proto se nevylučuje jejich schopnost čistit krev, játra a ledviny.
Alergeny
Bez alergenů
Skladování
Skladujte v suchu a temnu
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1450 kJ/ 346 kcal; Tuky: 3,2 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g; Sacharidy: 63,1 g; z toho cukry: 63,1 g; Vláknina: 6,6 g; Bílkoviny: 5,7 g; Sůl: 0 g
Země původu:
Německo
Obsah
20 g