Ostružiny Wolfberry 20 g

40502

Nový produkt

Ostružiny Wolfberry 20 g. Tyto bobule vyjímečné barvy, chuti a vůně jsou symbolem začátku podzimu, nicméně v sušené podobě je můžeme konzumovat celoročně. S metodou sušení mrazem zůstává přirozená barva, aroma i chuť čerstvého ovoce.

Více informací

45,00 Kč s DPH

Parametry

Země původu Německo
Produkty bez alergenů Bez celeru, Bez lepku, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez skořápkových plodů, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez vajec, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez mléka

Více informací

Až do konce 20. století se pro léčebné účely sbíral pouze list ostružin. Dnes jsou vyhledávány i plody, které jsou mimořádně bohaté na obsah vitaminu C a antioxidanty. Kromě posílení imunity tak mohou například i zpomalit stárnutí.

Za zmínku stojí i vysoké zastoupení vitaminu A, E a K a obsah železa, zinku, fosforu, hořčíku, draslíku či vápníku. Ostružiny je proto vhodné konzumovat při různých onemocnění, rekonvalescenci po nemoci či úrazu.

Bobule mají výborný detoxikační účinek. Podílet se mohou na pročištění střev a řešení trávicích potíží. Lidoví léčitelé je využívají i pro jejich močopudný účinek. Věří také v pozitivní vliv na činnost ledvin.

Podle lidové medicíny se ostružiny starají o pročišťování krve, snižují obsah cukru a cholesterolu v krvi a proto mají pomáhat i v boji s vysokým tlakem.

Kousky ovoce jsou nejdříve prudce zmrazeny. Poté se ovoce umístí do sušárny. Z konzistence ledu přechází voda přímo do fáze vodní páry a sušené ovoce si díky tomu v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, ale i potřebné vitamíny a minerály, které se při jiné metodě sušení ztrácí.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie:
1200 kJ/ 287 kcal; Tuky: 6,3 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 39,6 g; z toho cukry: 39,6 g; Vláknina: 20,0 g; Bílkoviny: 7,6 g; Sůl: 0 g

Alergeny
Bez alergenů

Skladování
Skladujte v suchu a temnu

Země původu
Neměcko

Obsah
20 g