Více informací
Bobule obsahují velké množství vitamínů A, B i C. Dále také spoustu minerálů jako je vápník, draslík, hořčík, fosfor, sodík nebo železo.
Léčebných účinků brusinky se často využívá při onemocnění prostaty, zánětu močových cest a zánětech močového měchýře nebo žaludku. Lidová medicína oceňuje jejich antiseptické a antibiotické účinky.
Kousky ovoce jsou nejdříve prudce zmrazeny. Poté se ovoce umístí do sušárny. Z konzistence ledu přechází voda přímo do fáze vodní páry a sušené ovoce si díky tomu v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, ale i potřebné vitamíny a minerály, které se při jiné metodě sušení ztrácí.
Brusinky v sušené podobě mají využití i v kuchyni, obohatí napříkad sladkou snídani. Kromě toho, že je lze přidat od jogurtu, musli nebo kaše, hodí se i do sušenek nebo zdravých sladkostí.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 1200 kJ/ 287 kcal; Tuky: 5,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g; Sacharidy: 30,3 g; z toho cukry: 30,3 g; Vláknina: 25,3 g; Bílkoviny: 2,7 g; Sůl: 0,04 g
Alergeny
Bez alergenů
Skladování
Skladujte v suchu a temnu
Země původu
Neměcko
Obsah
20 g