Více informací
O rybízu se někdy hovoří jako o multivitaminových pilulkách. Drobné ovoce s osvěžující kyselkavou chutí je plné vitamínu C, což se nemění ani po usušení mrazem. Tato metoda zachovává aroma, chuť, ale především jeho cenné složky.
Rybíz je považován za důležitý rostlinný antioxidant. Jeho plody mohou být účinným doplňkem při boji s nachlazením, vylučováním i se střevy. Jsou bohaté na betakaroten, biotin a vitamín E.
Černý rybíz je také zdrojem vápníku, draslíku, železa a manganu, který je dobrý na srdce, nervy i svaly. Obsahuje také karoteny, které se v organismu mění na vitamin A. Nervy může posilňovat obsažený mangan a vitamín B3.
Účinky dle schválených zdravotních tvrzení Státní zemědělské a potravinářské inspekce:
•Normální funkce dýchacího systému
•Chuť k jídlu
Kousky ovoce jsou nejdříve prudce zmrazeny. Poté se ovoce umístí do sušárny. Z konzistence ledu přechází voda přímo do fáze vodní páry a sušené ovoce si díky tomu v maximální míře zachová svou původní texturu a aroma, ale i potřebné vitamíny a minerály, které se při jiné metodě sušení ztrácí.
Skladování: Skladujte v suchu a temnu
Nutriční hodnoty ve 100g: Energie: 880 kJ/ 210 kcal; Tuky: 1,1 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g; Sacharidy: 32 g; z toho cukry: 31 g; Vláknina: 35 g; Bílkoviny: 6,6 g; Sůl: 0,02 g
Země původu: Německo
Obsah balení: 20 g